Senaste inläggen

Av fixahus - 31 juli 2013 14:08

Fick en rolig utmaning idag att skriva om hur mitt drömbadrum skulle se ut.  Självklart antar jag denna utmaning och fantiserar ihop hur det skulle se ut! Detta inlägg är sponsrat av http://www.inr.se.


Eftersom det inte var särskilt länge sedan vårt badrum renoverades, har jag faktiskt tänkt på en del saker som skulle vara riktigt smidiga att ha om budgeten var obegränsad. En sak som jag verkligen ångrar att vi inte satsade på är en duschradio helst skulle den gå över WIFIk och unna köra spotify. Hade även varit trevligt om man kunde surfa direkt i duschen, typ någon form av Ipad-platta fast som tål vatten lite bättre .. ;)


I övrigt är jag väldigt nöjd med hur vi har fått det. I och med att bubbelbadet nu är på plats, är mer eller mindre allt som jag vill att de ska vara. Lite schysta dekorationer på kakelväggarna hade visserligen varit trevligt. Har även funderat på om man inte skulle ha några växter i badrummet, finns det någo anledning till att man sällan ser de?


http://www.badrumsbloggen.com/wp-content/uploads/2011/08/bathroom-with-natural-plants-2-500x520.jpg

Riktigt fint med lite grönt nära badkaret! Tyvärr har vi bara ett mindre fönster i vårt badrum, annars hade jag gärna skapat en egen djungel :)

ANNONS
Av fixahus - 24 juli 2013 14:04

De senaste tre sommrarna har inneburit en hel del fasadarbete. I år hoppas jag bli helt färdig med detta arbete. Denna säsong kör jag billiga brädor från Byggmax men kommer aldrig att kompromissa med väggfärgen. Med Demidekk så slipper man måla om mer än vad som verkligen behövs. Är riktigt skönt att veta att målarfärgen håller minst 12 år tills de att man måste måla om igen! 


Några byggöl till sedan kommer arbetet vara färdigt :)

ANNONS
Av fixahus - 14 juni 2013 07:55

Det är inte ofta som jag blir upprörd över småsaker, men för ett par dagar sedan pratade jag med en kollega och kände mig förbannad. Tydligen hade dennes sambo tagit smslån utan dennes vetskap. Nu behöver de betala tillbaka de lånade pengarna plus en del straffräntor, eftersom sambon gömt undan räkningarna då hon skämdes över sitt uppförande. Till historien hör at sambon är sjukskriven sedan länge och under den tiden utvecklat ett shoppingberoende.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3b/Paris_Tuileries_Garden_Facepalm_statue.jpg/300px-Paris_Tuileries_Garden_Facepalm_statue.jpg

Nu kan jag faktiskt till viss del förstå hur man väljer att låna pengar utan inkomst om man har ett beroende, men hur kommer det sig att så många söker lån även när de inte arbetar. Vad har hänt med den gamla lärdomen att man skall tjäna pengar först och spendera sedan? Söker man efter lån utan inkomst kommer det upp en massa sidor och läste här att det är relativt vanligt att även arbetslösa beviljas lån, hur är det möjligt?

Av fixahus - 13 juni 2013 07:38

Goddagens! Vaknade tidigt i morse av att det regnade kraftigt, så nu har jag redan varit uppe i två och en halv timme. På den tiden har jag hunnit fixa lika mycket som jag brukar hinna med på en dag. Kanske överdriver jag lite, men senaste tiden har jag haft svårt att koncentera mig på de som ska göras och mest velat sitta ute i solen om dagarna. Nu när regnet vräker ner blir jag mycket mer effektiv och harmonisk.


De projekt som står på dagens agenda är att göra klart installationen av bubbelbadet men till detta projekt behöver jag inhandla en del grejer på K-rauta. se. Brukar ofta välja att handla där för de har ett riktigt brett sortiment och alltid ordning och reda på grejorna. Dessutom har jag fått en känsla av att personalen är kunnigare just på detta varuhus. Hoppas bara de har en funktionell vattenblandare med dimensioner som passar vårt badrum.


När jag är där har jag även tänkt passa på och köpa lite virke till huset. Som jag sagt tidigare behöver fasaden fixas till på sina ställen, inga stora saker men det måste göras. Men nu ska jag ta en kaffe, vi ses!


Av fixahus - 9 juni 2013 09:59

Har i veckan börjat fixa med badrummet. Det är visserligen vårt ”andra-badrum” men vi använder det en hel del ändå, så var hög tid att fixa i ordning det. De har varit mögel på både väggar och tak, så har behövt byta ut stora delar av dessa partier. Dessutom valde jag att lägga om golvet när vi ändå var igång. Hade ett gammalt grönfärgat epoxygolv, en slags industrigolv som hade börjat flagna. Det gjorde att de låg flagor på marken inne vid duschen vilken inte känns särskilt fräscht.


Istället har jag nu lagt in ett halkfritt golv med ett skyddande PVC skikt. Det har friktionskorn som motverkar att golvet blir halt även när det är blött. Provduschade igår och det var en ren njutning. Väldigt behagligt att gå på och dessutom känner man säg fullkomligt säker där man står. Kostade visserligen en del extra att köp halkfria golv men det är det värt. Särskilt bra är det när man har barn eller åldringar som använder faciliteterna.


I samma veva har vi även bytt ut toastolen till en ny och satt in ett bubbelbadkar så nu är badrummet riktigt lyxigt.

Fattas bara en del mindre justeringar sedan är det klart! Känns väldigt skönt att detta fixa blir klart så här pass tidigt på sommaren så att jag kan koncentera mig på de sysslor som behöver göras utomhus. Kan tala om att det inte är någon höjdare att stå inomhus på toaletten och fixa när det är soligt och fint utomhus. Närmast väntar jag på en VVS-hantverkare som skall komma och koppla in bubbelbadkaret, sen skall jag sätta upp ett par spots i taket.


Sommarens utomhusprojekt består i att fortsätta med fasadbytet. Har kvar den västra sidan av huset och skall även se till att bättra målningen lite här och var på huset i övrigt.

Av fixahus - 2 juni 2013 17:15

Den som alltid har något på gång i hem & trädgård vet att den här typen av projekt är oerhört givande. Det finns så mycket som man kan göra för att sköta om sitt hem och om sin trädgård och när man pysslar om det egna boendet så känns det extra kul. Alla är bra på något och man kanske inte ens tänker på att det som man gillar att göra skulle kunna bli till ett mindre projekt därhemma. Om man till exempel tycker att det är roligt att måla så kan man ju måla om inomhus eller utomhus, och många upplever att skötsel av utemöbler är rena rama terapin.


När man vill sätta igång med egna projekt i hem & trädgård så ska man se till att man har gott om tid för detta. Det är sällan smart att ta på sig för mycket på en gång, du finner tips och rekommendationer på www.villastation.se. Det räcker bra med att klara av gardinerna till gästrummet under en månad för att måla om skåpluckorna i köket den nästa. På tal om kök så kan en så enkel sak som nya handtag vara ett projekt som gör att man upplever att man tar hand om sitt hem. Det är bara att beställa snygga handtag online och sedan byta de gamla mot dessa.


När våren kommer så vill man gärna känna livsenergin i sitt hem. Det här kan man göra genom att skaffa nya plantor och växter och arrangera dessa på ett fint sätt i hemmets olika rum. Kanske är det dags att plantera ett träd i trädgården. Det dröjer innan man får de där goda äpplena som man längtar efter, men någon gång ska man ju komma igång och fruktträd är et underbart projekt för både vuxna och barn.

Av fixahus - 22 maj 2013 20:58

Har haft den här bloggen ett bra tag, men har på senaste tiden inte haft tillräckligt med tid för att uppdatera sidan. Väldigt mycket annat som krävt min uppmärksamhet helt enkelt. Nu tänker jag försöka se till att skriva här lite mer frekvent, men skulle också gärna göra lite länkbyten med trevliga människor då min länklista är helt tom just nu.


Om du har bloggat ett par år precis som jag har eller låt säga ett år i varje fall, är du välkommen att höra av dig. Sen får vi se om vi kan komma överens om ett byte.  


Eftersom jag har lite svårt att hålla fokus upp och hålla igång mitt bloggande funderar jag på att försöka nischa in mig lite mer. Kanske bara skriva om mina renoveringsprojekt och sånt. Skall snart måla om ett antal väggar och bland annat måla om ett epoxy-golv med platsmassa vilket kommer bli intressant. Har nämligen aldrig gjort något liknande.


Men som sagt hör av er!


Ting!

Av fixahus - 22 februari 2013 14:12

Känns helt underbart att det är fredag, har gått och längtat på den här dagen i hela veckan! Ska bli skönt att byta ut vardagsslitet mot lite egentid och rekreation. Idag blir det först en afterwork sen har jag tänkt sätta sprätt på kulorna.


Har ett nytt favoritspel, självklart handlar det om gambling, men har gjort lite uppehåll från pokerspelandet och hoppas nu på att tärningen skall göra mig rik. Tror jag har blivit lite inspirerad av boken Tärningsspelaren av Luke Rhinehart som jag håller på att plöja igenom på kvällarna.  


Jag gillar de faktum att tärningen inte ljuger, det är 100% slump och inget annat. Spelar man poker eller hjärter är det lätt att inbilla sig att man påverkar mer än vad man gör och ibland klandrar jag mig själv när jag inte lyckas vinna. Fast givetvis gäller det som alltid att spela med måtta. 


Tärningsspelaren

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se