Senaste inläggen

Av fixahus - 16 januari 2012 18:15

Känns helt hopplöst, så känns det faktiskt. Håller på med att färdigställa min kandidatuppsats, men det går så förbannat trögt att man blir ledsen ända in i själen. Får verkligen inget skrivet och motivationen är mindre än noll, och intresset för att jobba med det jag kommer jobba med efter det att jag är klar är också lika med noll. Kanske tänker en och annan, varför gör du det du gör då?


Tro mig det är något som jag själv tänker dagligen, känner hur jag håller på att gå i sönder inifrån av detta, men jag gör det kort och gott för trygghet. Jag är nästan klar med min utbildning och detta är det sista som krävs för att jag skall bli klar med skiten, vill inte falla på målsöret, ändå så vill jag det, rörigt? Svar ja, det är värre än rörigt, det är kaos i min skalle.


Men jag hoppas ändå bli klar med min C-uppsats en gång för alla, är så obotat trött på den nu. Idag har jag inte fått något skrivit på den men i morgon hoppas jag att det går bättre. Tänk om man hade fått välja ett ämne som jag verkligen är intresserad av. Det hade varit kul, nu känns det enbart som något som skall göras och som fullständigt saknar någon som helst betydelse för mitt framtida liv.


ANNONS
Av fixahus - 12 januari 2012 22:00

Under det senaste halvåret har jag försökt tjäna pengar online, genom att sälja blogginlägg, annonsera på hemsidan samt sälja affiliateprodukter. Sammantaget har jag faktiskt lyckats skrapa ihop ett antal tusenlappar vilket inte är dåligt när man är fattig student och är van att käka nudlar morgon, middag och kväll (nu ljög jag, men läs vidare ändå).


Något som jag lärt mig är att man inte får ha bråttom att tjäna pengar på internet. Allt tar tid, till och med att anmäla sig till de olika annonseringsprogramen tar tid. Därför brukar man säga att man inte skall ha överdrivet stora förväntingar på det första verksamhetsåret. Självfallet behöver man även tid för att utvecklas och bli bättre på att tjäna pengar på nätet.


Om jag ändå skall rangordna svårighetsgraden att börja tjäna snabba pengar samt inkomsten i förhållande till arbetsbördan, skulle min lista bli följande:


1) Google Adsense är defintivt kungen av all internetmarknadsföring på nätet. Enkelt att komma igång och ännu enklare när man väl har kommit igång. Inga problem att tjäna ett antal extra 100:- varje månad här inte, och den som har ambitioner bortom kaffepengar och är beredd att lägga ner det arbete som då krävs, kan tjäna fyrsiffriga belopp relativt enkelt.


2)Att sälja blogginlägg kräver att din blogg uppfyller en rad olika uppsatta kriterier, du behöver bland annat en viss mängd besökare och läsare för att kvalificera till exempelvis Blogvertiser program. Jag skulle säga att det är relativt enkel att tjäna pengar genom att sälja artiklar och blogginlägg, men det tar även mycket tid. Som alla vet är tid = pengar, alltså är försäljning av inlägg inte något optimal vinsterdrivande verksamhet på internet.


Dessutom är denna typ av inkomstbringande verksamhet knappast skalbar, vad jag menar med det är att det finns ett fast tak för hur många blogginlägg som är tidsmässigt möjligt att författa på en och samma dag. Detta innebär att även om du ägnar hela dagarna åt att sälja blogginlägg, kommer du förmodligen inte få ihop mer än ett par 100 lappar om dagen.


3)Försäljning av affiliateprodukter är kanske den svåraste formen av internetmarknadsföring. Det krävs både säljande egenskaper och en bra hemsida med mycket besökare för att affiliatemarknadsföringen skall bli verkligt lukurativ. Den som lyckas sammanfoga alla dessa delar, har emllertid goda möjligheter att bli rik på internet.


För mig står det just nu och väger, visserligen tjänar jag en del pengar men samtidigt vet jag inte riktigt om det är värt den mödan och det arbete jag faktiskt lägger ner på mina internetprojekt.
ANNONS
Av fixahus - 11 januari 2012 17:54

Har hittat en riktigt användbar tjänst som jag tänkte rekommendera till alla som vill ha en liten och smidig mikroblogg. Sajten heter bloggy.se och är skapad av Jonas Lejon. Halva glädjen med den här bloggen är att den är superenkel att använda. Du registerar dig och sen kan du skriva korta inlägg på 140 tecken. Något som jag verkligen uppskattar med bloggy.se är att när du hittar nya vänner du vill följa, klickar du bara på namnet och sedan kommer även deras inlägg synas på din blogg (smidigt!).


Ett exempel på en mikroblogg är en min polares blogg om internetprojekt. Som du ser har han inte skrivit så mycket på själva bloggen utan det är främst en rss-feed som uppdateras regelbundet. Givetvis är tjänsten helt gratis och alla som vill är välkommna att skapa en egen blogg. Mitt råd till dig är att skapa en redan idag! 

Av fixahus - 10 januari 2012 16:46

Den senaste veckan har jag kämpat extremt mycket med min motivation och vilja. Inte helt förvånanden eftersom en sådan period ofta brukar infinna sig för mig strax efter ledigheten vid jul och nyår. Det är helt enkelt bara allmänt segt att gå upp på morgonen och lika svårt att komma i säng på kvällen. Idag känns det som om jag inte fått något gjort alls. Som en liten bonus visade det sig att jag fått punktering på min cykel då jag skulle åka hem ;-)


Nu är trots allt inte livet fullt så svart som det kan verka efter att ha läst mitt fösta stycke. Kycklig och pommes står i ugnen och jag kan njuta av stugvärmen och min dekoraktiva eldstad. Livet är inte så tokigt ändå när man väl är hemma och slipper vara ut i rusket. Sen är det klart att jag det skulle vara trevligt med lite snö, om inte annat för att skynda på processen lite så att det snart blir sommar!


Kanske är det ändå bäst att förebereda sig på att det kommer ta ett tag innan sommaren är här. Min plan är att försöka sysselsätta mig med lite stimulerande saker som att skriva bloggar och fördubbla eller ännu hellre fyrdubbla antalet besök på pubben Får se hur det blir med den saken, en sak är jag dock ganska klar över, vintern ha sin charm också även om den är som en enda lång plåga.


Lev väl!

Av fixahus - 6 januari 2012 23:25

Är lite inne på att köpa aktier, en aktie som jag spanat in ett tag är Odd Molly. Det verkar dock som om aktien tappat extremt mycket i värde den senaste tiden.Men efter att ha kolla runt lite på nätet och läst en del bloggar där folk skrivit om Odd Molly online, nu känner jag mig mer än bara lite kluven. Somliga prisar märket och tycks älska alla kläder som denna tillverkare spottar ut. Andra är mer tveksama och tycks ha börjat känna sig mätta på de färgspektakel som Odd Molly är kända för. Ytterligare några tycks verkligen avsky detta varumärke, det som är något beklämande är att det tycks vara en ganska stor grupp människor som har denna åsikt.


Så vad tror ni? Ska man våga satsa ändå. Grejen är att jag egentligen tror mer på andra klädmärken som Raw Edge och Didriksons (särskilt Didriksons overaller verkar sälja bra), men inget av dessa varumärken är börsnoterade. Störande nog var det riktigt billigt att köpa aktier i CDON Group tidigare i höstas, nu de ökat med nästan 30% i värde. Men det tillfället missade jag. 


Åter till ämnet. Något som talar mot Odd Molly är defintivit den ekonomiska konjukturen. Hårda eknomiskatider brukar normalt slå hårt mot klädförtag. Dessutom hade Odd Molly ingen bra år i fjol, misslyckade försök att utöka verksamheten och minskad försäljning av kläder. Frågan är om varumärket sett sina bäst dagar? Jag tror faktiskt det, men om någon kan övertyga mig om det motsatta så gör gärna det.

Av fixahus - 5 januari 2012 11:50

Snart så smäller det! Då kommer filmen jag längtat efter så länge. Efter att ha återupplevt de tre första delarna i filmserien Underworld är jag mer än redo för del fyra. Det ryktas att Underworld - Awakening ska vara riktigt fet actionrull. Skulle inte bli förvånnad om detta blir den bästa av alla delarna. Vet inte om det kommer komma fler delar sen eller om det månne är den sista.


5 anledningar att älska Underworld filmerna

Här är mina fem främsta anledningar till att tycka om filmserien Underworld:


  • Kate Beckinsale
  • Vampyrer och varulvar fightas i hd-upplösning!
  • 1000% action
  • Popcorn och cola!
  • Fredagskvällen är rädda.

Här ett gäng andra filmtips som jag vill dela med mig av: Hobbit, Wolverine 2, the Avengers och Wrath of the Titans. Massor med grymma filmer att vänta under 2012 med andra ord. Vilka filmer längtar, trängtar och väntar du efter?


Av fixahus - 3 januari 2012 11:12

Jag tycker det är helt otroligt att det redan har blivit 2012! Det känns som om 2011 började precis och nu är det alltså som så att det redan är nytt år. Personligen hade jag inte klagat på om fjolåret hade fortsatt ett tag till. Har mycket jobb och grejor som skulle göras under 2011, som inte blivit gjorda. Det är så det känns som om man hela tiden halkar efter lite mer, listan med "saker att göra" blir allt längre.


Härligt med nytt år

Men det är inte bara dåligt med ett nytt år. Varje årskifte innebär nya möjligheter och fler spännande utmaningar. Exempelvis kommer jag under 2012 att byta arbete och testa på ett, för mig, helt nytt yrke. Något annat som vi alla kan se framemot är EM 2012 och en ny upplaga av melodifestivalen. Ja, det finns mycket trevligt att blicka framåt mot!


Vi Hörs!

Av fixahus - 19 december 2011 22:47

Hörde på nyheterna att Nordkoreas diktator avlidit. Nu väntar en oviss framtid inte minst för befolkningen i Nordkorea men också grannländerna. Vi får hoppas att maktskiftet sker lungt och städat. Vidare hoppas vi väl alla att det skall bli lite friare och att befolkningen skall slippa svälta. Är ju bedrövligt tråkigt att det skall behöva vara som det varit där. Hörde t.ex att flygen är i så dåligt skick i landet, att presidenten valde att åka med transsibiriska järnvägen när han skulle på statsbesök i Ryssland för ett antal år sedan.


Vem vet det kanske ändras nu och blir mer som Kina med en stark tillväxt och kapitalism. Dock verkar det inte särskilt troligt om man får tro experter i media. Istället tycks en utbredd rädsla finnas för att landet skall köras ännu mer i botten, om det nu går..

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se