Senaste inläggen

Av fixahus - 23 juni 2011 10:50

Hej, nu är det snart midsommar och det har blivit dags att ställa till med fest! Det blir jag om min familj samt två par och deras fyra små. Skall bli trevligt att samlas kring ett dukat bord och bara äta, umgås och ha trevlig. Tänkte dessutom skippa sillen och köra grillning iställe, lite traditonsbrott men så mycket godare. 


Men nu till saken, vi har ett utomhusbord gjort i aintwood (ett väldigt hållbart plast-material för dig som inte redan visste det). Grejen är att alla inte får plats vid detta, hur löser man detta bäst? Min spontana tanke är att sätta barnen vid ett bord och vi vuxna vid det andra. Det jobba är bara att två av barnen är väldigit mammiga just nu och den ena behöver dessutom hjälp att äta. Kanske är det lämpligare att placera de båda borden intill varandra. Jag får ta mig en funderare och se hur borden placeras bäst.

ANNONS
Av fixahus - 23 juni 2011 10:45

Tapeter eller väggpapper som det ibland kallas, använder vi för att klä,isolera och skydda hemmets väggar. Handeln med tapeter på nätet är enorm, väldigt många väljer idag att köpa denna vara på internet. Men att  köpa tapeter på nätet är lite av en plåga, marknaden är svår att överblicka och affärerna dyra.


Nu kan jag glatt meddela att det finns en ny sida som hjälper dig handla just denna produkt via internet. Tapeter online heter sidan, där hittar du mängder av fakta, information och bra köptips. Innan du köper tapeter från någon dyr affär på stan, rekommenderar jag dig att ta en titt på sidan.

ANNONS
Av fixahus - 21 juni 2011 17:58

Känner mig lätt och glad i hela kropp, jag och min fru skall strax åka iväg och kolla på soffor. Känns helt underbart, äntligen skall köpet av ny soffa verkligen bli av.
Vi har funderat på ett antal olika soffor, först tänkte vi satsa på en bäddsoffa men nu är vi ganska inne på en 5-sits Howard soffa. Men soffan kostar, gulp, 15 000kr kanske inte så väldigt dyrt för att vara en Howard men det kommer svida för oss.


Chesterfield soffan såld
Lyckligtvis fick vi får gamla trotjänare en cognac färgad Chesterfield soffa såld för 5800:- på Blocket, så det täcker ju lite av kostnaden. Ganska sjukt, vi betalde 7000:- för vår Chesterfield soffa för 7år sedan nu fick vi tillbaka en stor del av detta, visst kronan blir värd mindre och mindre men ändå.
Skall bli härligt med en ny soffa i vilket fall, längtar redan till min första tupplur :-)

Av fixahus - 18 juni 2011 02:24

Är så trött efter ännu en veckas hårt slit. Vet inte riktigt vad det beror på men jag känner mig verkligen orkeslös. Visst jag jobbar hårt, tränar och försöker fixa huset så gott det går men jag känner mig nästan sjukt.


För ett par månader sedan gick jag och frugan helt över till vegetarisk-kosthållning, omedelbart kände jag hur min hälsa blev bättre. Ett exempel på detta är att jag kunnat spring mycket längre och fortare utan att bli helt utpumpad, något som jag aldrig ens kunde drömma om tidigare.


Tyvärr känner jag mig nu väldigt seg och saknar ork. Börjar tro att jag inte får i mig tillräckligt med vitaminer och mineraler. Vitaminerna är ju nödvändiga för att vi ska må bra. Får väl helt enkelt bli att köpa någon burk med multivitamin, finns ju mängder av återförsäljare på nätet.


Frågan är bara vilka man skall satsa på. Köpte multivitaminer från någon skum hälsobutik i Solna för ett par år sedan, de smakade tonfisk de vill man ju helst inte. Får hoppas att jag är mer lyckosam denna gång!

 

Av fixahus - 15 juni 2011 10:53

Hej, kära bloggläsare!

Igår införskaffade jag mig ett par nya Converse-skor, det är alltid trevligt med nya skor och Converse är sedan länge mitt favoritmärke. Något som jag inte reflekterat så mycket över tidigare är att det i skorna står skrivet var skon tillverkats. I dem jag köpte på Stadium igår står det "made in Serbia"  men när jag kollar i mina gamla välanvända Converse All Star skor står det "made in India", nu undrar jag hur vet man egentligen att skorna är äkta?

Ett par vänner till mig och frugan kom hem med ett stort antal Converse som de inhandlat under en resa i Kina. De berättade att de betalt ca 100kr paret, vilket är ett extremt lågt pris. Men är alla riktigt billiga skor med säkerhet piratkopior?


De skor våra vänner hade köpt, var i vilket fall som helst uppenbara piratkopior eftersom Conversemärket hade lite konstiga färger, men hur svårt kan det egentligen vara att tillverka dessa märken så att de blir mer eller mindre identiska med orginalet?


Hur man avgör om Converse skorna är äkta
Efter lite googlande på nätet hittade jag att texten "converse all star" skall stå skriven i en cirkel inne i skorna samt att skon skall vara försedd med en liten plastbit. Dessutom står det R som i registered trademark på vissa modeller.


Turligt nog för min del tycks mina nyköpta Converse vara orginalvara! :-)


Av fixahus - 27 maj 2011 08:23

Var ute igår och jobbade och insåg att jag traskade runt på ett par sulor. Mina skor är fullständigt sönderslitna, har ju blivit ganska mycket meck de sista tär väl även på de bästa arbetsskorna.


Nu tänkte jag satsa på att köpa ett par skor online. Frågan är bara om jag kan hitta ett par bra, billiga och lite snygga skor på nätet. Har en polare som köpte ett par beställde en flera arbetsskor på nätet men aldrig fick dessa hemskickade, företaget hörde sedan av sig ett par veckor(!) senare och frågade om han fortfarande var intresserad av skorna. Hoppas jag slipper segheter av detta slag.


Hade jag hunnit hade jag åkt in till stan och kollat runt i skobutiker där. Oavsett kan jag inte hasa runt på sockorna länge till, i värsta fall får det bli en sväng till jula.

Av fixahus - 8 maj 2011 21:37

Blev bara till att sätta ner datorn och plocka upp den igen. Glömde helt av att vi faktiskt fixat till TV-rummet på vinden.Där har vi en storbildsprojektor och nu har vi äntligen skruvat fast de gamla biostolarna som jag köpte i höstas på en loppis. Nu är rummet nästan klart men vi fundera på att fixa en popcornmaskin och läskeblaskblandare också.Fast de vi främst tänker fixa är någon form av spegel till väggen.


Nu är det vi grunnar över om vi skall satsa på flera speglar eller på någon form av sammanhängande trymå spegelvägg. Tror ni inte att det blir en häftig effekt med den stora projektorbilden samt en massa speglar som återger ljuset? Kan ju säga att jag även ville att taket skulle täckas med speglar men där satte min bättre hälft stopp.

Av fixahus - 8 maj 2011 21:13

Hallå på er alla! Hoppas att ni haft det lika gott i solen och värmen som jag och min familj. Idag blev det premiärdopp i havet till och med! Annars har vi haft en lugn helg, vilket var välbehövligt. Fast lite husfix har vi allt sett till att göra. 


Tidigare har jag mest skrivit om mitt arbete med husets fasad, stuprör och om vårt fönsterbyte. Men inget om arbetet in i huset. Självfallt fixar vi en massa inomhus också. Framöver har jag tänkt att skriva lite även om vårt arbete inomhus.


Idag har jag emellertid inte så mycket spännande att rapportera, har mest sorterat och organiserat om i källaren. Har nämligen haft problem med fukt i krypgrunden tidigare, vilket har lett till att en massa redskap, material och bröte spridits ut över hela källaren, men nu är det sorterat.


Återkommer när något mer spännande inträffar!


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se