Senaste inläggen

Av fixahus - 21 april 2011 09:10

För några dagar sedan skrev jag ett inlägg här på bloggen om oönska hårväxt, jag tänkte idag fortsätta på tema hår. Hårproblem är ett väldigt vanligt problem, men tyvärr talas och skrivs det alldeles för lite om det.


Jag har hittat ett par sidor där du hittar bra fakta om hårproblem som t.ex håravfall, oönskad hårväxt, grått hår men det är inte så många. För den som lider av håravfall, eller tappar hår, rekommenderas allt från sprejer och krämer till operationer. Om du istället lider av oönskad hårväxt och vill ta bort hår förespråkas metoder som vaxning, rakning eller laserbehandling.


För hårborttagning eller epilering kan även en lite apparat användas. Jag har redan tidigare skrivit om den här på sidan. En epilator är en maskin som rycker bort hårstråna istället för att klippa av dem. Resultatet blir en lenar hud och en fullständigt hårfri yta. Tyvärr gör det väldigt ont att epilera bort hår, vilket är synd för det är en bra metod för att bli av med stråna.     

ANNONS
Av fixahus - 18 april 2011 20:19

Jag tänkte ge er ett par exempel på intressant och spännande faktatexter. Som jag hittat i artikeldatabasen som jag skrev om i mitt förra inlägg. Har lärt mig en massa ny fakta och läst mängder av text :-)


Vredesutbrott

En text för dig som lätt drabbas av vredesutbrott, artikeln handlar om vrede och rasier. Den beskriver hur olika människor reagerar på detta tillstånd, spännande!


Rökfria cigaretter

Visste du att det fanns rökfria cigaretter? Det gjorde inte jag. Men det finns tydligen både en form av elektronisk cigarett som kallas e cigaretter och en annan typ av rökfri cigarett som exempelvis flygbolaget ryanair säljer.


Den vanligaste dödsorsaken

Vill du vet vad som Sveriges vanligaste dödsorsak är (klicka då på ordet dödsorsak).


Förkortningar och uttryck på internet

Om du undrar över vad t.ex rofl, lol eller omg betyder hittar du förklaringar på dessa förkortningar och uttryck på sidan faktatexter.


Detta är bara några av de spännande och intressant faktatexter som jag läst på sidan.

ANNONS
Av fixahus - 18 april 2011 19:41

Det tycks finnas ett oändligt antal artikelarkiv på nätet. Nästan varje dag stöter jag på en, för mig, helt ny artikel- och textsida. Tyvärr tycks många av dessa arkiv främst vara en slags förtäckt reklamverksamhet. Eller är det bara en slump att 50% av artiklarna i dessa arkiv handlar om lån och poker?


Hur det står till med faktainnehållet på andra artikelsidor kan vi lämna därhän, nu ville jag ju faktiskt slå ett slag för en ny artikeldatabas. Sidan som heter faktatexter, innehåller precis som namnet antyder en massa fakta och text. På faktatexter hittar du artiklar om allehanda ämnen. Alla artiklarna på sidan är sorterade i ämneskategorier, så det skall inte vara några problem att söka igenom sidans artikeldatabas


Om du gillar fakta och att lära dig nya saker är detta en bra sida för dig.

Av fixahus - 18 april 2011 19:24

Våren är äntligen här och med den följer även reperationer och underhåll av hus, tak och fasad. Det jag tänkt börja med att se över är mina stuprör och hängrännor. Det ska bli spännande att se hur takavvattningssystemet klarat av den tuffa vintern. Jag har redan upptäckt ett sprucket stuprör, det blir säkert fler. Ska bli skönt att få det fixat nu medans det är torrt, man vet aldrig när nästa regnperiod infinner sig. Jag siktar i varje fall med att ha min hängrännor klara och redo för en eventuell påskskur.

Av fixahus - 18 april 2011 15:32

Hej, jag skulle vilja tipsa alla om en sida som handlar om oönskad hårväxt och hur man blir av med den. Besvär med generande hårväxt är vanligare än man tror. Men det går faktiskt att många gånger hitta hjälp för den som så önskar.


Det finns ett antal effektiva metoder för epilering och borttagning av hår. De olika hårborttagnings metoderna kan delas in i två kategorier: 

Permanent hårborttagning som utföres med exempelvis laser och återkommande eller upprepad epilering som görs medhjälp av kräm eller en epilator.  En epilator är en lite manick som gör det möjligt att ta bort återkommande oönskad hårväxt.


För den som vill läsa mer om hårborttagning rekommenderar jag också den engelska wikipedia sidan om epilering.

       


Av fixahus - 16 april 2011 11:16

Hej! Har haft fullt upp med arbete men vill gärna tipsa om en trevlig blogg som handlar om fönster och glas. Det är en nystartad sidan där du kommer hitta inlägg om olika typer av fönster och fönstertillverkare, jämförelser av priser på fönster, om fönsterenovering, glasmästare och glasmästeri, hur fönsterreperationer går till och mycket mer. Jag tror att det kan komma att bli en användbar sida med mängder av fakta och texter om fönster. Har själv letat efter sidor och bloggar om fönster men hittar mest sidor som vill sälja sina produkter. Det känns inte helt trovärdigt när en säljare skriver att de har dem bästa fönstren därför är det välkommet med nya oberoende sidor som handlar om fönster och glas. Här hittar du bloggen om fönsterglas. Andra oberoende sidor där man kan läsa om fönster är wikipedia och ne.

Av fixahus - 13 april 2011 17:07

Idag skall jag berätta om mitt äventyr hos glasmästare Janson. Hela historien börjar med att ett av mina billiga fönster gick i sönder. Jag blev först förbannad men sedan insåg jag att det förmodligen inte hade något med kvaliten på fönstret att göra utan att skadan hade orsakats av en viss lymmel till grannpojk.


Jag fick börja leta glasmästare på nätet, efter lite sökande hittade jag en glasmästare i göteborg som verkade lovande. Jag ringde och avtalade tid. Klockan 9.15 denna morgon stod en glasmästare utanför min dörr. Glasmästare Janson var hans namn och han fixade med enkelhet till mitt fönster. Nu är det dags för mig att "fixa till" busungen på andra sidan staketet.


/Vi hörs!

Av fixahus - 2 april 2011 09:01

Hallå på er! Nu är fönsterbytet gjort på nederplan och gubbarna från noproblems har just kommit hit och lämnat en hyr-ställning. Valde en av deras billigaste ställningar, men fy fan vad det kostar att hyra. Ungefär 10000kr kommer denna hyra kosta mig. Men det får de vara värt,  är ju omöjligt att komma åt där uppe utan ställning. Ibland har man inget val helt enkelt bara till att hyra en byggställning.

Slängt i mig lite frulle och ögnat igenom tidningen, såg att det fanns billigt byggmaterial hos K-rauta - blir till att dra dit en sväng.


Sen ska jag ut  och fixa med fönsterrutorna där uppe!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se