Senaste inläggen

Av fixahus - 4 februari 2014 17:16

Sedan 15 dagar tillbaka i tiden kör jag en helt unik utmaning. Jag är ganska säker på att detta är ett kontroveriellt ämne som de flesta håller till sig själva, men jag har nyligen anslutit till skaran som kör NoFap. Om du inte vet vad det betyder får du söka runt på Google själv.


Hur som helst är det en riktigt tuff utmaning, men de positiva effekterna er stora redan nu. Dessutom känns det spännande att utmana sig själv och se vilken självdisciplin man egentligen besitter.   ANNONS
Av fixahus - 3 januari 2014 16:33

Har roat mig med att titta på både skidor och skidskytte idag på min nya 60 tums plasma. Fast de gick inte att se så mycket från Skidskyttet eftersom det var sjukt dimmigt. Blev norsk seger tyvärr genom Emil Hegle Svendsen, tråkigt men så kan de vara. Inga riktigt bra Svenskar var med och Martin Fourcade sköt bort sig! I Tour De Ski imponerade Martin Johnsrud Sundby på nytt. Blir en spännande avslutning ...


ANNONS
Av fixahus - 27 december 2013 11:58

 

Förra helgen kickade årets skidsäsong igång på allvar i och med premiären för längskidor och alpint. De flesta av de professionella åkarna har siktet inställt på vinter OS i Sochi och därför var inte alla superstjärnor på plats när startskottet avlossades. De som trotsade kylan fick trots allt se en fin tävling med både överraskningar och väntade resultat. För oss på åskådarplats som tittade på tävlingar på TV och är sugna på att själva sticka ut en tur i spåret eller backen är det viktigt att ha ordentligt varmt på sig.


Säsongens billiga skidkläder från butiker kommer i en myrad av spännande färger och material. Klokt är såklart att välja något vind och vattentätt material som funkar oavsett väder. Softshell så kallade skaljackor är ett populärt koncept som passar både proffs och amatöråkare. En sådan jacka behöver inte kosta speciellt mycket, du får en enklare märkesjacka för ca 500-800 kr. Som alltid går det att spara pengar på att köpa fjolårets modeller.

 Fördelen med softshells är att det går att plocka bort och lägga till lager så att den alltid håller lagom temperatur. Ytterskalet är dessutom vattenavvisande vilket gör att du håller dig ständigt torr. Klassiska kläder i ull är förvisso varma men när de väl blir blöta blir de tunga att bära och inte alls sköna. Blir ett lager blött på en softshell kan du enkelt plocka bort den delen och köra vidare.


Skidbyxor är inte lika känsliga. Så länge de är tillverkade i något funktionellt material med viss andningsförmåga kommer du troligtvis bli nöjd. Designmässigt finns det dock en del att ta ställning till. Tidigare satt i stort sett alla modeller väldigt löst om benen, men de senaste åren har det blivit vanligare med tights också i skidbacken. Lager-på-lager principen kan med fördel tillämpas om du tycker det känns kyligt.

Av fixahus - 15 november 2013 17:05

Har varit lite dålig på att följa Zlatan och gänget under året, men de sista matcherna har jag tittat på. Idag är det dags för våra svenska hjältar att besegra oddsen och helst plocka hem minst 1 poäng från Portugal. För att hålla det hela positivt väljer jag att tippa 1-1 vilket får ses som en halv seger!

http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/1656/40418_356_250.jpg

Kör hårt nu gubbar!

Av fixahus - 7 november 2013 17:30

Förra veckan så köpte jag nya lampor till lägenheten. Jag bytte ut lamporna både i vardagsrummet och i sovrummet då de hade börjat bli ganska gamla och omoderna. Men nu har jag i alla fall väldigt snygga designlampor som verkligen har gett ett lyft i inredningen. Det är helt otroligt vad snygga lampor kan göra för atmosfären i hemmet. Förut så brydde jag mig mest bara om möblerna, och tänkte inte så mycket på annat så som just lamporna och belysningen till exempel. Men nu har man ju faktiskt insett att snygga designlampor kan vara en väldigt bra inredningspryl i sig. Det finns ju många olika typer av lampor i många olika färger och former, så själva lamparmaturen i sig kan ju nästan vara som en prydnadssak. Men det är ändå ljuset och ljuseffekterna som kan göra allra mest skillnad i inredningen. Ett hem med bra belysning kan faktiskt kännas mycket mer hemtrevligt och mycket mysigare på något sätt. Så tycker jag att det känns i min lägenhet just nu i alla fall.

Att köpa bra designlampor

Vill man ha tag på riktigt snygga designlampor så är det viktigt att man är bra på att leta i många affärer så att man hittar just den typ av lampa som man själv vill ha. Jag köpte mina på nätet och tyckte att det var ett väldigt bra och smidigt sätt då jag slapp springa runt i en massa affärer på stan. Så det var definitivt värt att köpa lampor på nätet då man lätt kunde få tillgång till ett stort utbud där.

För er andra som funderar på att köpa designlampor till ert hem så rekommenderar jag att ni funderar över vad det är ni vill ha och vad ni tror kommer att passa i ert hem. Sedan så går ni ut på internet och letar åt de snyggaste lamporna. Förhoppningsvis så kommer ni att hitta just det som ni vill ha. Internet har ju ett väldigt stort utbud, så även de mest udda önskemålen brukar ändå gå att uppfylla. 

Av fixahus - 24 oktober 2013 00:17

Gång efter annan höjs röster som talar om hur fackförbund förlorat mycket av sin forna makt, detta må vara sant, men facket är på intet vis maktlöst. Tiden då fackförbunden var på dekis tycks vara förbi. De organisationer som varit modiga nog att modernisera sig en ökande trend vad gäller medlemar.


  Den största förändringen som skett är i Sverige är nämligen inte att facken tappat makt utan att arbetsmarknaden förändrats. De flesta av oss arbetar inte längre vid löpandebandet eller i gruvor. Jobben finns bland annat inom tjänstemannasektorn där antalet ingenjörer, IT-konsulter och även chefer ökar kraftigt. Detta märks även när man ser till vilka fackförbund som växer mest nämligen Unionen och Vision, båda är tjänstemannafack. Samtidigt fortsätter de stora arbetsindustrifacken att tappa medlemmar. En trend som troligtvis inte kommer att brytas i första taget, såvida vi inte ändra vår livsstil radikalt.


Att säga att moderniseringen av facken inte påverkat maktbalansen på den svenska arbetsmarknaden vore dock att fara med osanning. Det är uppenbart som så att arbetsgivare har fått utökade befogenheter, samtidigt är det rimligt att ställa sig frågan: Beror verkligen detta på att facket är tandlöst?


Mitt svar är nej, det beror i högre grad på att arbetsmarknaden förändrat och blivit mycket mer individuell. Det är därför inte längre lika enkelt att förhandla fram kollektiva löneavtal där alla anställda lovas samma lön.  Samma yrkestitel rättfärdigar inte längre med nödvändighet samma lön.


Dock finns det fortfarande områden där kollektiva lösningar fortfarande fungerar alldeles ypperligt. I höstas förhandlade Postens fackförbund fram nya löner för samtliga anställda fackmedlemmar. Resultatet var över förväntan och alla parter blev nöjda med det nya löneavtalet som omfattar ca 10 000 anställda hos Posten.

Kanske kräver moderna tider ett unikt upplägg för varje tillfälle. Att SEKO & Posten lyckades komma överens genom kollektiva löneavtal är bra men denna modell fungerar inte nödvändigtvis på en start-UP med unga IT-konsulter. Inom IT-branschen är personalomsättningen stor och folk flyttar på sig mycket och ofta. För dem finns det andra saker som känns viktigare att kunna få från fackförbunden som t.ex ett bra löneskydd som ser till att du kan få kvar en större del av inkomsten när du byter arbete.  

Av fixahus - 22 september 2013 11:07

Tyvärr har jag tagit ytterligare ett återfall. Spelade bort 6000-7000 kr igår på ca 1 h. Inte första gången som jag råkat ut för detta tyvärr. Har sedan länge insett att jag inte kan handskas med spel. Jag kan visserligen börja kontrollerat och spela upp mig en bit, men sen plötsligt tappar jag fullständigt kontrollen och alla pengar bara försvinner på ett navs.


Nu hade jag tur som inte har speciellt mycket pengar på mitt konto, annars hade säkert mycket mer pengar försvunnit. Samtidigt är det naturligtvis inte kul att spela bort matkassan för resterande delen av månaden.

Tog ett snabbt lån för att överleva månaden ut. Har nu fyllt på skafferiet med mat så att jag kan äta mig mätt. Känns ganska bra och ångesten börjar släppa så sakteliga.

Av fixahus - 21 september 2013 14:53

Tycker du som jag att det är jobbigt att alltid behöva passa in livet efter Systembolagets öppettider? Kanske är Drinco lösningen för dig. I onlinebutiken kan du nämligen handla vin, sprit och andra alkoholhaltiga drycker från EU enkelt med ett par knapptryck. Dessutom är det avsevärt mycket billigare att köpa rusdryckerna på Drinco. Det går uppenbarligen att spara en hel del pengar genom att handla från sajten.Enligt den information som jag läst på sidan så är det inte heller på något vis olagligt att näthandla sprit. Eftersom Sverige ingår i EU är det tillåtet för alla över 20 år att importera alkoholhaltig dryck från andra Europeiska länder så länge du håller dig inom kvoterna. Du måste även uppfylla följande krav:

  1. Alkoholen skall vara köpt för privat bruk.
  2. Du måste själv stå för transporten av varorna
  3. Du måste vara över 20 år.

När du handlar hos Drinco har du 60 dagars öppet köp så om du inte skulle vara nöjd kan du lämna tillbaka varorna igen.  

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se